петък, 4 ноември 2022 г.

Fw: Покана за Sofia Game Night 2022

Партия "Възраждане", чийто лидер е широко известен с прозвището "Копейкин", предложи налагане на гражданска смърт за всеки, получавал финансиране от чужбина. Законопроект за регистрация на чуждестранните агенти, внесен в четвъртък от 19 т.нар. възрожденци, предвижда всеки гражданин или "юридически субект", който през последните пет години е получил от чужбина повече от 1000 лв. годишно на каквото и да е основание, да бъде регистриран като чуждестранен агент. На него ще му бъде забранено да извършва каквато и да е дейност "по оказване на влияние върху всяка част от обществеността в България по отношение на вътрешната и външната политика" и т.н.

Това, разбира се, е тъпо. Да оставим настрана фактът, че законът е копи-пейст на мракобесния такъв, произведен от слугите на Путин в руската Дума и доближил ситуацията в Русия до тази в Северна Корея...

- Връщаш ли се в "зърнената сделка"?
- Да, но имам условия.
- Какви?
- Украйна да ми гарантира сигурността на Черноморския флот.
- А от тоя флот ще стреляш ли по Украйна?
- Да.4 години от.... 2к лева за надзор!? #братанови са позор

Екип 04 : Звездев, Балабанова, КД, Цанева, Кирилова, Папагали, Матрона, Апостолова и bd...😘😍🥰🥵😎🧐

https://www.capital.bg/biznes/energetika/2022/11/01/4407676_solarni_sistemi_za_firmi_i_domakinstva_-_ot_ideiata_do/

#адашите и #Електрически да е бре 

Възможни ли са по-ниски цени на горивата - "Въпросите" задава Генка Шикерова, 3 ноември 2022 | 🔴 LIVE с Генка Шикерова https://tv1.bg/darete/ Възможни ли са по-ниски цени на горивата? Коментар на Мартин Владимиров от Центъра за изследване на... |
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2019722678418709&id=370393876451171Иванчо в час по математика. Учителката пита:
– На едно дърво има 3 пиленца. Стреляме по едното, колко ще останат?
– Госпожо, госпожо, може ли аз да кажа???
– Да, кажи Иванчо.
– Нито едно!
– …….Е как нито едно?
– Защото след изстрела всички ще излетят госпожо, отговаря логично Иванчо.
– Не е така. Смятаме в момента. Две пиленца ще останат. Но харесвам начина, по който мислиш!
Ядосан Иванчо казва:
– Госпожо, да ви задам ли и аз един въпрос?
– Давай!
– Три жени седят на една пейка и ядат сладолед. Едната го ближе, другата го хапе, третата го слага целия в устата си. Коя е омъжена?
– Тази…, която го слага целия в устата си??!!
– Не, госпожо, тази дето носи халка! Но харесвам начина, по който мислите!


----- Forwarded Message -----
From: "Sofia Game Night - Hellyana Velinova" <sofiagamenight2022@gmail.com>
To: "alexz@zvezdev.net" <alexz@zvezdev.net>
Cc:
Sent: пт, ное 4, 2022 at 10:09
Subject: Покана за Sofia Game Night 2022
Покана за Sofia Game Night 2022

ПОКАНА

Приятели и колеги, 

след като получавате този мейл значи, че пътищата ни са се пресичали по различни поводи, свързани с game dev индустрията в България.
През 2022 година имам удоволствието да ви поканя на четвъртото издание на Sofia Game Night, което тази година ще се проведе на 5-ти ноември (тази събота) в още 8 града и над 55 локации! Sofia Game Night се осъществява с подкрепата на продуктовата компания PokerStars, международен работодател в ИТ сферата и генерален партньор на фестивала, и българското game dev студио Incineration productions, както и с любезната технологична подкрепа на Acer.

Вярвам, че фестивалът има какво да предложи на всеки, независимо дали е запален геймър, създател на игри или човек, който никога не е играл.

През 2022 съм изключително щастлива, че в програмата ни има няколко събития, които са посветени на създаването на видео и настолни игри и се надявам да ви видя там!

Поздрави,
Хелиана Велинова
Организатор на Sofia Game Night
В рамките на фестивала ще се проведе дискусията "Game Dev Talks: Какво се случва в гейм индустрията у нас и какво предстои?" в Полски културен институт със свободен вход. Участие в нея ще вземат Адриен Баки, Chibi Phoenix, Ивайло Коралски, Kyodai, и Иван Спасов, Snapshot Games. Дискусията организирана от ARC Academy - академия, която помага на млади таланти да извървят своя път към мечтаната работа в гейм и развлекателната сфера, цели да отговори на няколко основни въпроси - "Какво се случва в гейм индустрията у нас?", " Какви игри се разработват?", "Кои са най-търсените кадри?", "Как можете да започнете работа в студио?", " Какви са прогнозите за пазара на видеоигри през следващите няколко години?","Кое е следващото голямо нещо в гейм индустрията?" и т.н.
За четвърта поредна година Sofia Game Night ще е домакин на Games Made in BG - изложение, организирано от TDB Play, което е посветено на разработчиците на игри и предприемачите в сферата в България. Целта на събитието е да спомогне за създаването на разпознаваемо лице на гейм бизнеса в България, срещайки организациите помежду си, със съмишленици, с публика, бизнес и медии.
Домакин на събитието е Resonator, ул. "20-ти април" 4.
Новото co-working място в София - Пространството ще посрещне Стойко Тодоров, Snapshot Games, и Евгени Петров - Lead Game Developer Incineration Production, с две лекции ориентирани към професионалисти от сферата на видео игрите. Темите на лекциите са Copy-Pasta oriented programming и Reactive Programming in Unity. Всичко за събитието ще намерите тук: https://www.facebook.com/events/3287669548214781
В Пловдив ще се състои събитието Made in Plovdiv, чийто гости ще имат възможност да поиграят на вече доказали се игри от създатели, които са базирани в Пловдив, и да бъдат първите, които ще пробват прототипи на нови, все още непубликувани заглавия, създадени от пловдивски студиа и разработчици на настолни и видео игри. Домакини на събитието са CoolDown.
В града под тепетата ви очаква още едно събитие - доброволци от Пловдив, заедно със съмишленици от Macedonian Game Developers Association – MAGDA обединяват усилия за Balkan Game Jam Women Edition - 24-часов хакатон, целящ да насърчи повече дами да започнат своя професионален път в game dev индустрията. В Balkan Game Jam Women Edition ще участват отбори от различни държави на Балканите. Участниците от Македония ще се включат онлайн, а в България ще могат да преживеят вълнуващото събитие на живо.
Facebook
Link
Website






This email was sent to alexz@zvezdev.net
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sofia Game Night · 1000 София · София 1000 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp

Няма коментари: